Fysiotherapie voor mens en dier 
 

Even heel kort iets over mijn achtergrond, kennis en ervaring. Ik zit al vanaf mijn 5e levensjaar op de rug van een paard, heb de MBO-4 beroepsopleiding Paardenhouderij in Barneveld gevolgd en heb daarna de humane fysiotherapie op de Hoge School in Utrecht voltooid. Direct daarna ben ik de opleiding dierenfysiotherapie gaan volgen, met als specialisatie paarden en honden. Daarnaast heb ik vele opleidingen gevolgd op het gebied van paarden, maar ook op het gebied van ruiterfysiotherapie. Ik ben bevoegd om rijlessen te geven en ben ervaren in het werken op een paard-vriendelijke manier met respect voor het paard (Natural Horsemanship).


Rug-, nek- of bekkenklachten 

Deze klachten sowieso veel voor en kunnen goed behandeld worden. 
Bij ruiters hebben deze klachten vaak te  maken met de wijze waarop de ruiters op hun paard zitten. 
Balans en symmetrie zijn hier de sleutelwoorden. Hierin kan ik een aanvullende dienst verrichten vanuit mijn vak als humane fysiotherapeut, met als specialisatie problemen aan de wervelkolom en mijn  kennis van de anatomie van een paard.

Fysiotherapie bij paarden. 
Wanneer het paard fysiotherapeutische klachten had en behandeld en hersteld is, is het het geheel van vaardigheden en gewoontes bij ruiter én paard, die zorgen voor een perfecte samenwerking en minder belasting voor het paard. Het gevolg is dat er minder bewegingsklachten/blessures zullen ontstaan en u meer (rij)plezier van uw paard zult hebben en  zelf minder fysieke klachten zult ervaren.  

Op aanvraag verzorg ik ook valtrainingen voor ruiters en geef ik lezingen, waarbij ik u informeer over de voedingsbehoefte van een paard. Er wordt helaas nogal wat verkeerde informatie verstrekt, waardoor paarden allerlei onnodige klachten krijgen. Om de meest voorkomende (pijn)klachten bij paarden adequaat te behandelen en ergere voor te zijn, geef ik ook lezingen over EHBO bij paarden. Het is belangrijk om adequaat te handelen bij een noodsituatie of acute ziekteverschijnselen bij je paard of op stal.   

 

Wilt u meer weten, neem dan contact met mij op via het formulier, de mail, de app of telefonisch (kijk onder het kopje contact). 


Wilt u een gratis e-reader ontvangen, met daarin o.a. informatie  betreffende humane, ruiter- en/of paardenfysiotherapie? Mail dan even naar fysio@jovanca.com met het verzoek om deze gratis informatieve e-reader.
Hier staan o.a. tips in over hoe je rugpijn bij paarden kunt herkennen, iets wat niet zo makkelijk is als het lijkt. U kunt mij ook bereiken via de app of bellen naar 06-39141664.