Jovanca DierenfysiotherapieHonden- ,Paarden- en Ruiterfysiotherapie + rijles
 

High Power Laser (in de praktijk en op locatie te gebruiken)

Lasertherapie stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam .De laser is veilig toepasbaar, zowel bij mensen als bij dieren
en kent geen bijwerkingen. Doordat de High Power Laser tot ongeveer 12 cm diep komt, kan deze ook de dieper liggende weefsels bereiken. De energie van het laserlicht wordt door de cellen geabsorbeerd, waardoor de mitochondrieën, welke verantwoordelijk zijn voor de energiehuishouding binnen de cel, worden gestimuleerd. Hierdoor wordt de cel functie genormaliseerd, waardoor deze kan werken aan herstel. Het voordeel van het hoge vermogen van deze laser is, dat de behandeltijd korter is.
Hierdoor is deze therapie effectief bij :
- pijnbestrijding
- het bevorderen van cel genezing bij wonden, doordat weefselreparaties en celgroei versnellen
- ontstekingsremming
- spier- en peesblessures
- pees- , ligament- en gewrichtsblessures
- een verbeterde doorbloeding 
- na een orthopedische operatie om het herstel te bevorderen
- een vermindering van littekenvorming en verklevingen van het bindweefsel
- en een verbetering van de zenuwfunctie


Dry Needling (bij ruiters, paarden en honden)
Dry Needling is een behandelmethode, die zowel bij mensen als dieren kan worden toegepast. D.m.v. het gebruik van accupunctuurnaaldjes kunnen klachten in het houdings- en bewegingsapparaat, die veroorzaakt worden door pijnlijke verhardingen of knopen (triggerpoints) in één of meerdere spieren, worden verholpen. Deze triggerpoints kunnen bewegingsbeperking, stijfheid, krachtsverlies en pijn veroorzaken. Door het aanprikken wordt een trilling veroorzaakt, waardoor de spierknoop kan ontspannen. Hierdoor zullen de pijnklachten verminderen en zal de beweeglijkheid van de spieren en gewrichten toenemen. 
Bij Dry Needling worden geen vloeistoffen in het lichaam gebracht worden. 
Voor het correct toepassen van Dry Needling is veel kennis van het bewegingsapparaat en spierstelsel nodig.
Ook heb ik zowel voor mensen, honden en paarden aanvullende cursussen gevolgd. 

Deze behandelmethode kan bij een grote verscheidenheid aan problemen worden ingezet.

 


Hydrotherapie bij honden
Door de weerstand van het water is er sprake van een snellere spieropbouw, meer flexibiliteit en mobiliteit in gewrichten en functieherstel van spieren en gewrichten. Daarnaast zorgt hydrotherapie voor een verbetering van stabiliteit, coördinatie en uithoudingsvermogen.  Hydrotherapie wordt ook wel Aqua-therapie genoemd en is een vorm van revalidatie, zoals fysiotherapie, welke in het water wordt uitgevoerd.
Dit blijkt uiterst succesvol bij de behandeling van orthopedische en neurologische aandoeningen, honden met een hernia of na een operatie. De spierversterkende werking helpt bijvoorbeeld ook bij rugklachten of blessures aan spieren of gewrichten.
Bewegen in het water heeft ook als voordeel, dat gewrichten veel minder belast worden. Het functieherstel kan zo sneller plaatsvinden.
De combinatie fysiotherapie met hydrotherapie zorgt ervoor dat de hond niet alleen spierkracht en conditie opbouwt, maar dat de gewrichten ook soepeler worden.