Jovanca DierenfysiotherapieHonden- ,Paarden- en Ruiterfysiotherapie + rijles
 

Wie ben ik en waar sta ik voor?
Mijn hele leven heeft zich afgespeeld tussen honden en paarden. De keus voor de opleiding Paardenhouderij in Barneveld was hierom snel gemaakt: hier heb ik ook mijn Orun gehaald.  Daarna heb ik de opleiding tot humane fysiotherapie voltooid, alsmede aansluitend de opleiding dierenfysiotherapie. Verder heb ik altijd nascholingen gevolgd, op het gebied van paarden en honden, maar ook op het gebied van humane (ruiter)fysiotherapie.
Ik werk op een paard-vriendelijke manier met respect voor het paard (Natural Horsemanship).

Dierenfysiotherapie bij hond en paard.

Heeft uw paard of hond moeite met bewegen, een hernia, een blessure of andere aandoeningen aan de gewrichten, spieren, kreupelheden, artrose of een wond die het bewegen belemmeren? Dan kan ik wellicht iets voor uw dier betekenen. 

Fysio voor Paarden in Gelderland. 
Paarden bezoek ik op locatie: hierom werkzaam in Gelderland, regio Arnhem en De Liemers. 

 

Een dierenfysiotherapeut houdt zich bezig met problemen aan het bewegingsapparaat van paarden en honden. Het bewegingsapparaat bestaat uit gewrichten, spieren, pezen en banden. Ook bij neurologische klachten of het (genezen van) littekens kan de behandeling van een dierfysio  positieve resultaten geven.
De (eerste) behandeling bestaat uit een interview met de eigenaar en een gedegen onderzoek van het dier. De behandeling kan verder bestaan uit oefentherapie, mobilisatie, massagetechnieken, Dry Needling en een laserbehandeling(HPL).

Voor honden heb ik tevens de beschikking over een aquatrainer, waardoor de hond spieren kan opbouwen zonder fysieke belasting. 


Samenwerking met het paard, zorgt voor meer rijplezier en minder blessures.
Wanneer het paard fysiotherapeutische klachten had en behandeld en hersteld is, is het het geheel van vaardigheden en gewoontes bij ruiter én paard, die zorgen voor een perfecte samenwerking en minder belasting voor het paard. Het gevolg is dat er minder bewegingsklachten/blessures zullen ontstaan en u meer (rij)plezier van uw paard zult hebben.
Balans en symmetrie zijn hier de sleutelwoorden. Hierin kan ik een aanvullende dienst verrichten vanuit mijn vak als humane Ruiterfysiotherapeut, met als specialisatie problemen aan de wervelkolom en mijn kennis van de anatomie van een paard.

Dierenfysiotherapie, hydrotherapie en chiropractie bij honden. 

Bij honden ben ik bevoegd als dierenfysiotherapeut en als veterinaire chiropractor te handelen. 
Ik heb hiervoor een opleiding gevolgd, waar alleen dierenartsen en fysiotherapeuten mogen meedoen. Chiropractie richt zich op het herstellen en onderhouden van het goed functioneren van het neuromusculaire systeem door middel van manipulatie van met name de wervelkolom. Het herkent en behandelt de biomechanische disfunctie van de wervelkolom en het effect op het gehele zenuwstelsel. De eerste afspraak bestaat uit een interview met de eigenaar en een gedegen onderzoek van de hond. De behandeling kan verder bestaan uit oefentherapie, mobilisatie, massagetechnieken en diverse behandelwijzen zoals behandeling in de aquatrainer (hydrotherapie) Dry Needling, chiropractie en Lasertherapie.
Ook kan ik braces en spalken aanleggen, indien gewricht rust nodig heeft, dus geïmmobiliseerd moeten worden, na een acuut trauma of na een operatie. E.e.a. gaat altijd in overleg met de dierenarts. Verder heb ik ook revalidatietuigjes op voorraad, zodat u de hond makkelijker kunt helpen met lopen.

Uw hond of paard in goede handen. 
Bij Jovanca dierenfysiotherapie staat het dierenwelzijn voorop. Zij verzorgt een professionele behandeling, die specifiek is afgestemd op uw paard of hond.

Extra kennis opdoen op het gebied van paarden, op locatie of bij mij in Kilder
Op aanvraag verzorg ik ook:
- valtrainingen voor ruiters
- theorielessen, waarbij u alles te weten komt over de
voedingsbehoefte van een paard.
- EHBO bij paarden. U kunt dan adequaat te handelen bij een noodsituatie of acute ziekteverschijnselen bij je paard of op stal.
 
De theorielessen worden bij u op stal verzorgd of bij mij op de praktijk. Om de les door te kunnen laten gaan, ga ik uit van een minimum aantal deelnemers van 5.  Dit zorgt ervoor dat de theorieles betaalbaar blijft voor een ieder!

Wilt u meer weten, neem dan contact met mij op via het formulier, de mail info@dierfysio-jovanca.nl, de app of telefonisch (kijk onder het kopje contact). Mijn telefoonnummer is 06-39141664. Appen kan natuurlijk ook! 
Mijn praktijk is gevestigd op de Zinderberg 7 in Kilder.

Fysio voor Paarden in Gelderland. Paarden behandel ik op locatie.