Jovanca DierenfysiotherapieHonden- ,Paarden- en Ruiterfysiotherapie + rijles
 

Rijles en Coaching
De lessen zijn opbouwend en enthousiast en zonder oordeel over de kwaliteiten van jou of je paard. 
Belangrijk is dat ik kijk en met jou op zoek ga naar de beste mogelijkheden om jullie verder te helpen!
Privélessen zijn gericht op definitieve oplossingen en lange-termijn resultaten!
Wat hebben jij en je paard nodig hebben om door te kunnen groeien naar 'the next level' ?
Je krijgt begeleiding bij oefeningen gericht op grondwerk, longeren, gedragsverbetering, dressuur, werken in vrijheid. Het is goed om zelfstandig na te leren denken, over welke oefeningen handig zijn op een bepaald moment. 
Je krijgt tips om thuis zelf verder te trainen, waardoor de les vele malen effectiever is dan een gewone les.
* Het is ook mogelijk om lessen op afstand te volgen Het enige wat je hiervoor nodig hebt is goed internet, oortjes en iemand die de camera vasthoudt. Ook werkt het prima met een pivo (telefoonhouder die meedraait met de beweging, welke u op de foto ziet).

Training/rijles ruiter en paard op een verantwoorde manier,  waarin 3 disciplines gecombineerd worden.
- Orun (dressuur) bevoegdheid om rijles te geven.
- Extra aandacht voor houding en zit van de ruiter door geoefend oog van fysiotherapeut
- Paardenfysio kijkt of het paard geen restricties ervaart.
- Specialisatie rijlessen en grondwerkoefeningen op de  Parelli/ Natural Horsemanship wijze
Door de combinatie van mijn werk als fysiotherapeut,  paardenfysiotherapeut en instructeur kan ik ruiters optimaal laten presteren.

De basisprincipes van paardentraining en het plezier wat je daarna samen met je paard ervaart!

Om met paardentraining te beginnen, moet je beginnen met het begrijpen van de aard van het paard. Paarden zijn van nature prooidieren en hierom van nature bang voor mensen, omdat wij roofdieren zijn. 
Veel paarden leven in een vrijwel constante staat van zelfbehoud en hun handelingen worden vaak bestempeld als ‘slecht’ (bokken, steigeren, op hol slaan, bijten, schoppen, moeilijk te vangen zijn, terugtrekken, weigeren in trailers of andere kleine ruimtes zoals paarden te laden).
De eerste stap is dat je de dingen vanuit het standpunt van het paard gaat bekijken. Om dit te kunnen doen, moet je de paardenpsychologie begrijpen: hoe paarden voelen, denken, handelen en spelen. Om de psychologie van het paard te begrijpen, moet je eerst zijn perspectief op overleven begrijpen. Paarden denken niet op dezelfde manier als mensen of honden. Leer eerst te denken als een paard.
De tweede stap is spelen, dus spelletjes doen met de paarden. Dit kan zodra hij zich veilig voelt. Paarden zijn uiterst speelse en sociale dieren. We moeten een paard bewijzen dat, ook al zien we eruit en ruiken we als een roofdier, we hem geen pijn willen doen. 
Weetje
Paarden hebben de behoefte om bij de kudde te blijven en voelt zich aangetrokken tot andere paarden. De kudde staat voor veiligheid en als een paard zich ook maar enigszins onzeker voelt, zal hij altijd in de gaten houden waar de kudde is of proberen er weer bij te komen.Een andere weergave van de kudde is de plaats waar uw paard woont: de schuur of de weide. Hij heeft geleerd zich daar veilig te voelen en zal graag terugkeren, wanneer hij zich onveilig, ongemakkelijk of gestrest voelt.

Wanneer een paard weet dat jij jouw leiderschap serieus neemt, des te minder heeft hij het nodig om de veiligheid van de kudde op te zoeken en zullen veel zaken veel gemakkelijker gaan.

 Nu we hebben vastgesteld dat paardentraining begint met het begrijpen van de aard van het paard, hebben we  een programma nodig om ons te helpen meer te leren over wat natuurlijk is voor paarden en om de kloof tussen prooidier en roofdier te overbruggen. Het Parelli Levels-programma heeft ook mij vooruit geholpen! Inmiddels heb ik mijn eigen paard(en) op deze wijze beleerd en ervaar ik de ongekende mogelijkheden die deze wijze van trainen biedt. Door de trainingen, maar ook door gewoon te leren van mijn paard(en) heb ik mijn eigen visie ontwikkeld en leer ik nog iedere dag bij tot mijn grote plezier. 

Sta jij ook open om op een andere wijze met je paard om te leren gaan, wil jij ook een super contact met je paard? 
Ben je geinteresseerd en wil je eens komen kijken hoe ik met mijn paard werk? Je bent van harte welkom!

Ook bestaat de mogelijkheid om samen met gelijkgestemde stalgenoten de basisprincipes van goed leiderschap te leren, waardoor je je paard beter zult begrijpen.
Je zult verbaasd zijn over de mogelijkheden en het plezier wat je er aan beleeft!
Mail me via info@dierenfysio-jovanca.nl  of vul het contactformulier in. Ik plan graag een afspraak in om te kijken wat ik voor jou of jullie kan betekenen.
onderaan dez
Tip:  Kijk onderaan deze bladzijde voor meer informatie over de cursus ' Houding & Zit" , zeker geschikt voor de meer ervaren ruiters!

HULP NODIG BIJ HET TRAILERLADEN ?
 Wellicht kan ik u helpen.

Paarden ervaren trailerladen dikwijls als erg naar. Dit is logisch, want paarden zijn per slot van rekening zijn vluchtdieren. Het onnatuurlijke van trailerladen zit hem in het feit, dat ze eenmaal in de trailer staan opgesloten in een kleine ruimte, ze hebben weinig zicht en er is geen mogelijkheid om te vluchten. Zodoende is het belangrijk dat wij de paarden middels training leren, dat de trailer een veilige ruimte is, zodat ze op een prettige manier vervoerd kunnen worden.  De beginselen van het trailerladen heb ik geleerd via de Parellimethode. Inmiddels, na het trainen en laden van vele paarden, heb ik hier mijn eigen draai aangegeven. Het uiteindelijke doel is een paard die ontspannen (en zelfstandig) de trailer op loopt.
Meestal zijn er drie trainingen nodig om voor zowel het paard als de eigenaar, om zich deze methode eigen te maken. Logischerwijs is e.e.a. afhankelijk van de ernst van het probleem bij trailerladen.

Wanneer u problemen ervaart tijdens het trailerladen of wilt u graag uw onervaren paard een deugdelijke basis meegeven? Neem dan contact op via het aanmeldingsformulier van de site of via de mail of app. 
Uiteraard kom ik hiervoor bij u op locatie. De duur van de training zal ongeveer een uur bedragen, dit is afhankelijk van wat het paard mentaal aan kan. 

Houding & zit training voor een optimale balans.
Ook zeer geschikt voor ervaren ruiters!
Wil jij ook meer in balans zitten? Je paard minder in de weg zitten? Effectiever trainen, onafhankelijk hulpen leren geven? Onder begeleiding van je Hippisch Sportoefentherapeut werk je aan het optimaliseren van een functionele houding.

Door zelf te doen, zelf te zien en zelf te voelen, ervaar je hoe je jouw houding en zit verbetert. Je krijgt meer gevoel voor welke bewegingen nu goed zijn voor jouw houding en zit. Door het bewust worden en herhalen van goede bewegingspatronen worden deze langzaam maar zeker ontwikkeld tot een nieuwe gewoonte. Dit gebeurt door middel van oefeningen en houdingscorrectie, zowel op als naast het paard.
Als ruiter leer je:
• Je eventuele scheefheid aan te pakken
• op 2 zitbeenknobbels te leren zitten
• correcte loodlijn opbouwen en behouden
• onafhankelijk bewegen in het zadel
• vanuit een optimale houding en zit kunt inwerken op je paard
Individueel of in groepjes van maximaal 2 personen.
prijs per persoon € 79,-, prijs per 2 ruiters € 59,- p.p. 


Contactformulier; ik bel of mail u zo snel mogelijk terug.